Argitektuur en pas-uit neigings na COVID-19

Paragon Groepdirekteur Estelle Meiring

Die Covid-19-pandemie het 'n nuwe dimensie vir werker- en gebouegesondheid uitgelig. Met 80% aansteeklike siektes wat deur besmette oppervlaktes geraak word, is daar 'n groter bewustheid van die gemeenskaplike dienste wat gedurende die loop van 'n werksdag verkry word.

Die eerste owerheid vir enige onderneming wat hul werkplek voorberei, moet die regulasies wees wat deur die Suid-Afrikaanse regering, spesifiek die Covid-19-maatreëls vir beroepsgesondheid en -veiligheid op werkplekke, bepaal is (C19 OHS, 2020).

Hierdie regulasies dek items soos digtheidvermindering, sirkulasie, fisiese hindernisse, siftingsstasies en funksionaliteit. Bestaande werksruimte moet geëvalueer word om die nakoming en risiko's met betrekking tot elk van hierdie elemente te beoordeel. Hoe dig personeel in u kantoorruimte versprei word, sal 'n groot invloed hê op die duur uitvoeringsmaatreëls.

As u byvoorbeeld weer 'n werkdigtheid van 18.5 m² per persoon het, sal u waarskynlik veilige afstande tussen mense kan handhaaf deur dit oral in die kantoor te versprei. As u digtheid egter 14.5 m² per persoon is, sal u moontlik fisiese hindernisse of skerms tussen lessenaars moet installeer. Dit is natuurlik alles afhanklik van die spesifieke uitleg van u onderneming en hoe dit funksioneer, en dit moet van geval tot geval hersien word.

Met telekommunikasie en buigsaamheid om hier te bly, kan sake-eienaars dalk vind dat, hoewel hulle op enige tydstip minder werknemers op kantoor het, hulle ook meer ruimte per werknemer nodig het. "In 'n sekere mate dink ek dat ons 'n ommekeer sal sien in die afgelope tien jaar se neiging om tafelgroottes te verminder en die digtheid te verhoog," lewer kommentaar Paragon Groepdirekteur Estelle Meiring.

Lees ook: Suid-Afrikaanse ondernemings kan 'n voorbeeld stel vir Afrika in die hantering van Covid-19-uitval

Die klem op kantoorruimte sal in die toekoms wegbeweeg van ''n plek om te sit en te werk' na ''n plek om te kommunikeer, saam te werk en om 'n ondernemingskultuur op te bou'. Alhoewel die inskakeling ons gewys het dat ons van enige plek af kan werk, het dit ook meer as ooit tevore beklemtoon dat mense sosiale wesens is en interaksie met mense nodig het om produktief en positief te bly. “Ek sien die kantoorruimte van die toekomstige huisvesting is baie minder tradisionele werkruimtes en baie meer rusbanke en sosiale sitplekke, selfs al het hierdie sitplekke elkeen hul eie oopvou-skryfbanke,” voorspel Meiring.

Kwessies wat deur die kantoorruimte geopper word, sluit die volgende in: Kan fisiese kontak met gedeelde oppervlaktes verminder of selfs heeltemal vermy word deur dinge soos sensuurkrane, outomatiese deure en selfoonbeheerde hysbakke in te stel? Indien kontak onvermydelik is, moet ons die materiale waaruit hierdie oppervlaktes bestaan, heroorweeg, asook die tekstuur en duursaamheid daarvan? "Ons is seker voorspel dat ondernemings baie meer trappe in hul geboue sal insluit om mense aan te moedig om dit vir vertikale sirkulasie te gebruik in plaas van 'n beknopte hysbak," wys Meiring op.

Gesonde geboue beteken gesonde werkers, en gesonde werkers beteken produktiewe werkers. "Met die beweging na meer omgewingsbewuste ontwerp oor die afgelope dekade, het ons reeds 'n vordering gesien na gesonder bouomgewings," beklemtoon Meiring. Gereedskap wat gebruik word om die bou van volhoubaarheid te beoordeel, soos Suid-Afrika se Green Star Office-instrument, het die kollig op die gesondheid van inwoners gestel deur punte toe te ken aan items soos 'n hoër wisselkoers in vars lug en boumateriaal wat nie ongesonde vlugtige organiese verbindings uitstraal nie.

Oor die algemeen voel dit dat mense 'n gedeelte van die werkruimte wil 'besit' en in beheer moet wees van die higiëne daarvan. Alhoewel dit nie noodwendig vir elke werknemer na 'n sellulêre kantoor kan vertaal nie, kan dit byvoorbeeld beteken dat elke werknemer sy eie persoonlike tafeloppervlakte besit, iets wat binne-in en uit geknip kan word in 'n warm stoep-omgewing en vir eksklusiewe gebruik bly deur een persoon.

'Iets anders om te oorweeg is dat werknemers veilig en gemaklik in hul werk moet voel. Selfs al voldoen u aan alle regeringsregulasies, as u personeel nie ontspanne en versorgd voel nie, sal hulle op dreef wees en produksie en moreel sal ly. Daarom moet sorgvuldig oorweeg word hoe veranderinge geïmplementeer word en hoe dit lyk en voel, ”beklemtoon Meiring.

Paragon Group bied 'n volledige pakket konsultasiedienste aan wat aanpas by spesifieke behoeftes. Dit wissel van hulp met die uitleg van nuwe kantoorruimtebeplanning wat aan die regeringsregulasies voldoen, tot kreatiewe idees oor die implementering van sosiale distansiëring en verantwoordelike werkpraktyke op 'n positiewe, prettige manier. Wat argitektuur betref, kan dit gebou-eienaars help om hul bestaande bates in ag te neem om kostedoeltreffende maniere te vind om geboue te beveilig en die bemarkbaarheid en wenslikheid daarvan te verbeter.

“Ons adviseer die kliënt oor wat ons glo die beste sin uit 'n langtermynoogpunt vir hul bate het. Hulle sal dan kyk na die mark en lewensvatbaarheid om 'n finale oproep te maak. Alhoewel die meeste geboue wat ons ontwerp, Green Star-gegradeer is, glo ons dat alle geboue, hetsy gegradeer al dan nie, goeie ontwerpbeginsels moet volg ten opsigte van oriëntasie, energie- en waterdoeltreffendheid en gesondheid en gemak van bewoners, ”sê Meiring.

Toekomstige groeigebiede vir Paragon Group na die Covid-19-krisis is die beplanning en ontwerp van binneruimtes, aangesien ondernemings hul werkruimtes moet aanpas by die nuwe omgewing; herbepaling: kreatiewe maniere vind om bestaande geboue te verander om nuwe funksies te verrig, soos kantoorgeboue in woonhuise; verspreidingsentrums; nuwe generasies kantoorgeboue wat buigsaamheid bied en gesonder, meer higiëniese ruimtes skep; en onderwys.

Tradisionele kleinhandel het groot klop gekry, en die e-handel sal na verwagting sy markaandeel oor hierdie tyd aansienlik verhoog. Dit beteken die vereiste vir minder winkelsentrumruimte en meer verspreidingsentrumruimte. "Ons is beslis in gesprek met ons kliënte om te sien hoe ons kan help," het Meiring gerusgestel.

“Ek glo dat ons oor die volgende paar jaar baie weer gaan gebruik van geboue, en dit is waar ons as ontwerpers 'n belangrike rol kan speel. Uiteraard is die eiendomsontwikkelingsektor onder druk in die lig van die huidige ekonomiese afswaai en onsekerheid in die mark. Ons glo egter dat nuwe omstandighede nuwe geleenthede bied vir diegene wat bereid is om kreatief aan te pas en aan te pas, ”sluit Meiring af.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in