Fotovoltaïese aanleg prestasie monitering

Fotovoltaïese plantprestasiemoniteringstatistieke kan tydens aanvaardingstoetse, of deurlopend tydens werking, om 'n ander rede geëvalueer word. In my vorige artikel, Ek het 'n paar statistieke beskryf wat gebruik kan word om fotovoltaïese plantprestasie te monitor.

Aanvaardingstoetsing is 'n stel toetse wat uitgevoer word om te bepaal of aan die vereistes van 'n spesifikasie of 'n kontrak voldoen is, in die geval van fotovoltaïese aanlegte, die tegniese stelselspesifikasie en die konstruksiekontrak. Prestasie-evaluering tydens aanvaardingstoetse word gedoen om te bevestig dat die aanleg volgens die projekplan opgerig is en funksioneer, of met ander woorde om 'n doeltreffende en volledige installasie en die korrekte stelselprestasie te verifieer.

Die prestasie van die aanleg moet voortdurend gekontroleer word, selfs nadat die aanvaardingstoetse suksesvol afgelê is, om optimale werking van die stelsel te verseker.

Prestasieverhouding (of binnekort PR) is een van die algemeen aanvaarde statistieke in die fotovoltaïese industrie wat die doeltreffendheid van 'n gegewe stelsel empiries noem. Hierdie metriek kan gebruik word in alle fases van die leeftyd van 'n stelsel, van 'n voor-uitvoerbaarheidstudie tot deurlopende werking, wat dit geskik maak om in die kontrakvoorwaardes gebruik te word by die konstruksiemaatskappy wat verantwoordelik is vir die oprigting en inbedryf van die aanleg. .

Fotovoltaïese stelselprestasie hang af van sowel die kwaliteit van die stelsel as die weer. Ongelukkig is die PR weer eens 'n funksie van die effektiwiteit van die PV-stelsel en die weer.
As die PR gedurende die winter of in die somer gemeet word, kan daar aansienlik verskillende waardes verkry word,
maak hierdie metriek onvoldoende om te gebruik as basis vir 'n prestasiewaarborg wanneer presiese vertrouensintervalle benodig word.

Die rede daarvoor is dat fotovoltaïese modules se doeltreffendheid onder andere van die temperatuur afhanklik is. Fotovoltaïese modules is minder doeltreffend as die temperatuur hoog is, wat beteken dat die werkverrigting van die stelsel in die somer laer sal wees. Dit kan kontra-intuïtief lyk, maar om dinge duidelik te maak, evalueer ons die vermoë van die stelsel om sonlig in energie om te skakel, en nie die hoeveelheid sonenergie wat beskikbaar is nie.

Hierdie vooroordeel sal gedurende die wintermaande valse hoë waardes tot gevolg hê (risiko vir die PV-klant veroorsaak omdat 'n aanleg wat swak presteer die toets gedurende hierdie tyd verkeerd kan slaag) en vals lae waardes gedurende die somermaande (risiko vir die PV-installateur) .

Om hierdie probleem op te los, word 'n weer-korrekte prestasieverhouding deur NREL (National Renewable Energy Laboratory) voorgestel. Die voorgestelde metode verminder die effek van die temperatuur op die werkverhouding, soos gesien kan word op die simulasie wat aangebied word:
Geen alt-teks word vir hierdie prent voorsien nie
Ten einde die metodologie te gebruik, moet verskillende instrumente in plek wees wat temperatuur, bestraling, windspoed sowel as energieproduksie vanaf die aanleg sal meet. Gepaste modelle vir die simulering van energieopbrengste is ook nodig. Dit is duidelik dat die metodologie nie eenvoudig is nie, en ook nie goedkoop nie, aangesien dit meteorologiese instrumente, dataverwerkingspyplyne en simulasiemetodes benodig.

Dit blyk dat hierdie metode ekonomies onhaalbaar is vir kleiner fotovoltaïese plante, maar gelukkig is Solar Data bied 'n diens aan wat gebaseer is op 'n herhalende betaalmodel, dus is daar geen voorafkoste nodig nie. 'N Draagbare meteorologiese stasie word ontplooi, die data van die omsetters word outomaties versamel en verwerk, wat lei tot 'n lewendige paneelbord wat deurlopende monitering van baie statistieke moontlik maak, insluitend die weerverwante prestasieverhouding wat in hierdie artikel beskryf word. Moet nie huiwer om my te kontak by [EMAIL PROTECTED] as u meer wil leer.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in