Teela Residences: Geïnspireer deur die tekstielbedryf van Mahalla City in Noord-Egipte

Die Teela Residences, ontwerp deur Vilalta Architects, is geleë in die stad Mahalla, 'n sekondêre stad in Noord-Egipte wat ontwikkel het van landbou na die tekstielbedryf. In die lig van die kultuur van beleggers in Mahalla, ook bekend as 'tekstielstad', het die ontwikkelaar 'n gebou met gemengde gebruik geskep wat kommersiële gebruik insluit in kleinhandelondernemings op die onderste vlakke, 10 woonvloere en gemeenskapsruimtes op die dek.

Die ontwerp

Die voorbestaan ​​van die stad en die historiese argitektuur van Egipte was die beginpunt van die ontwerpproses. Uit hierdie ontleding is verskeie idees en oplossings vir probleme in die projek ingesluit. Een van die belangrikste uitdagings was hoe om twee afsonderlike erwe van die projek met verskillende dimensies te integreer. Om dit op te los word die twee geboue met mekaar verbind deur dak brûe wat 'n nuwe gemeenskapsruimte, die sosiale klub, opwek. Die patio word in die groter perseelvolume geplaas om natuurlike beligting en ventilasie te verbeter, terwyl dit dieselfde verhoudings met die kleiner plot behou.

Vilalta Argitekte'werk kombineer innoverende tegnologie met plaaslike hulpbronne en kultuur om kontemporêre ontwerpe te skep wat geskik is vir hul omgewing. Deur te verklaar dat 'ons lief is vir die natuur en omgee vir mense', is hul ontwerpfilosofie om die oue en die nuwe te verbind, die beste denke van tradisies uit die verlede te koöpteer en op te dateer om moderne geboue te skep wat beide respek het vir die verlede en hartseer kontemporêr.

Volgens Vilalta is dakbrûe 'n argitektoniese element wat regoor Egipte gebruik word en kan veral in Kaïro gevind word. Byvoorbeeld die strukture in Al Moezstraat, of die tentmakersstraat. Klaarblyklik het die gebrek aan gemeenskapsruimte naby die projekterrein die dakbrûe verder ingelig, met gedeelde sosiale sones, soos swembaddens, 'n kleuterskool en 'n ope-gimnasium, regdeur. Die dakbrûe wat die twee geboue met mekaar verbind, het fotovoltaïese sonpanele wat elektrisiteit opwek vir die gemeenskaplike gebiede en kommersiële ruimtes van die ontwikkeling.

Aslo Read: Rosebank-skakel: Uniek imposante ikoon op die Rosebank-skyline

Natuurlike beligting

Die hellende balkonne bied skuins uitsigte op al die woonstelle en is bedek met mashrabiyas wat privaatheid en skadu bied. Plaaslike kultuurverwysings word gebruik om verskillende elemente van die projek te vorm: materiaalpatrone vir die mashrabiyas, geometrie vir tekstielkegels vir die trappe en die tradisionele duiwehuise se wesenlikheid van die hokke vir die sosiale klub.

Die mashrabiya-vormige gevel beheer die beligtingstoestande van die binneland en verseker ook die privaatheid van die inwoners. Dit kan toegeskryf word aan die firma se oortuiging dat argitektuur 'n naatlose ervaring van buite na binne moet bied, wat die kwaliteit van lig, die keuse van materiale en die gebruik van kleur as 'n gekoördineerde deel van die algehele skema moet word. Elk van hierdie elemente behels dieselfde proses van bevraagtekening en verfyning as die gebou self.

Die konstruksie van die projek het 2 jaar geduur. Die argitekte het tydens die bevrugting saam met plaaslike ingenieurs gewerk wat deel was van die ontwerpspan. Vilalta werk saam met kliënte en die gemeenskap om die potensiaal van die webwerf te optimaliseer ten einde die unieke uitdagings en geleenthede van die projek te verstaan. Hul holistiese benadering sluit die stadsskaal, gedragspatrone, demografie en die verborge stelsels in wat die beboude en onbeboude omgewing kan beïnvloed.

Vilalta glo dat Teela Residences 'n goeie sosiale impak sal hê op die gemeenskap wat daarin woon, sowel as die stad El Mahalla. Dit sal ook die gebruik van plaaslike materiale, soos bakstene, hout en groen tegnologieë soos fotovoltaïese sonpanele, bevorder.

Regisseur: Xavier Vilalta
Projekleier: Dolors Ollero
Projekspan: Hanna Lenart, Laura Pompei, Silvia Vinci, Saidazim Sharipov, Lucia Feiglová, Matej Munko, Mohamed Delghazi, Domiziana Monticelli
Strukturele ontwerp: Karim M. Abdel-Aal
Projekbestuur: Ahmed M. Abdel-Aal
MEP: AM-groep

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in