White Square, G54-uitstallingsentrum in Nanjing

Ontwerp deur MINGGU DESIGN

White Square G54-uitstallingsentrum, geleë aan die No.99 Yunxi-straat, die sentrale gebied van die lughawe in Nanjing. Met die konstruksie-ontwikkeling van 'n nuwe lughawestad, is 'n groot vergelykende volwassenheidsgebied gebou. Geraas en konstruksiestof van boupersele het 'n slegte uitwerking op die oorspronklike inwoners. In hierdie konteks is ons onderwerp om 'n streek te beplan wat verwag word om 'n openbare park te bou, en ook met funksies van uitstalling, werk en ens.

'N Groen park word gebou tussen die stad en die stad. In hierdie park verander verskillende gevoelens met die seisoene. Dit nooi mense uit om met oop liggaamshouding te kuier. Wandel, draf, neem foto's en pret vir kinders, dit alles bring 'n lewenskragtige lewenskragtigheid vir die omliggende gemeenskap. Die oorspronklike grasperk en kalm water sorg vir die omgewing as skilderye van Cézannes, wat mense geluk bring deur te ontsnap uit die werklikheid. As 'n nuwe gebou in hierdie gebied, probeer die klein volume gebou om die harmonie met die omgewing te bewerkstellig baie moeilik kontak maak met die buitewêreld op 'n ander konstruksiemetode. Baie vloerhoogte en hoë kwaliteit boumateriaal weerspieël die begrip van die gemaklike ruimte en die verantwoordelike houding van die argitek.

Hierdie gebou is 'n 'vakgebied' met 'bokse' binne-in , wat die basiese funksies rangskik om in die behoeftes van onderhandeling, uitstalling en werk te voorsien, maar leë ruimte behoorlik te bespreek. Deur die hoogte en kleure van bokse te beheer om die verskeidenheid en spanning van die ruimte te smee. Die ontwerp van 'n hoë plafon bo die tentoonstellingsruimte is 'n uitbreiding van die funksie en die simbool van gees. Dit is ook die kerngees van hierdie werk. Die argitek skuifel onderaan die kassie om met die kruispad te stem, wat die beskeidenheid en selfdissipline van die gebou uitdruk. Die ingang is ingebed in die gebou met die materiaal- en kleurvariasies, nie opvallend nie, maar duidelik.

Meubels, meubels en interaktiewe gebou met mekaar. Mense kan terselfdertyd die uitsigte oor die tuin geniet in baie posisies in die gebou. Afgesien van die uitstallingsarea, is die aktiewe gebied van mense in die suide van die gebou bymekaar. Sonlig stroom uit groot glas, die grasperkterras buite is die uitgebreide funksie van die gebou. Dit bied die ongeïnhibeerde kommunikasie-omgewing, kunsaktiwiteit en klein uitstallingsruimte.

Om die lughawe-onderwerp te kombineer, gebruik White Square wit as hooftoon om die wolke te simboliseer. U-morpha-glas, met 'n eenvoudige en ligte konstruksie-uitdrukking, het die tekstuurmuur ingebed, en 'n hoë suiwerheidskleur op die wit gebou-aanslag gee die houding van haar eie manier. Snags, die lig wat skyn uit die gebou, lyk dit soos 'n kristalvuurtoring. Die blou raam aan die bokant van die gebou simboliseer die oog wat mense opkyk in die lug.

Feiteblaaie

Projeknaam: White Square, G54-uitstallingsentrum

Projekligging: kruising van Xinchenglaan en Jianshe-weg, Jiangning-distrik, Nanjing-stad, Jiangsu-provinsie, China

Tipe projek: argitektuurontwerp

Projekstatus: gebou

Beginselontwerper: Jaco Pan

Ontwerpperiode: 2019.05 - 2019.07

Oppervlakte (m2): 3000

Bruto vloeroppervlakte (m2): 1200

Binne-ruimte (m2): 1200

Fotograaf: Xia Zhi

Ander konsultante

Struktuuringenieur: XinY Struktuurkonsultante Bpk

beligtingskonsultant: DONK LIG Beligtingsontwerp

Totale begroting

17 miljoen (RMB)

Brands

U-glas - PROBEER

Hout fineer - kohler

Staalprodukte - MASTEEL GROEP

Aluminiumplaat - NUOMI

Glas - XUANHAN

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in