Kenia; Bou van die Koru-Soin veeldoelige dam begin in September

Tanzanië om 'n groot dam in Njombe Distrik te bou

Die konstruksiewerk aan die voorgestelde veeldoelige Koru-Soin-dam aan die rivier Nyando, ongeveer vyf kilometer stroomop van die stad Muhoroni in die Kisumu-distrik, die westelike streek van Kenia, begin in September vanjaar.

Dit is aangekondig deur mnr. Erick Okeyo, die voorsitter van die Nasionale Oesopbergingsowerheid vir water oes (NWCPC) na 'n belanghebbendesvergadering oor die projek. Mnr. Okeyo het gesê dat tenders vir die projek gedurende Augustus gesluit is vir evaluering, waarna die webwerf aan die beste bieër oorhandig sal word om met die werk te begin.

Tot dusver die Nasionale Omgewingsbestuursowerheid (NEMA) het tussentydse goedkeuring vir die projek verleen en die NWHSA werk tans saam met die Nasionale Land Kommissie om te verseker dat persone wat deur die projek geraak word, vergoed word vir die verlies van hul grond. Die projek beslaan ongeveer 2,500 hektaar grond, gelyk aan 'n totaal van 360 pakkies, waarvan 230 in die Kisumu-provinsie en 130 in die distrik Kericho is.

Ontwerp en verwagtinge vir die projek

Lees ook: Bou van Kiambu-Ruaka-watervoorsiening en rioolprojek in Kenia begin

Die veeldoelige dam Koru-Soin is ontwerp om oorstromings, water vir huishoudelike en industriële verbruikers in die stad Kisumu en die satellietdorpe Ahero, Awasi, Muhoroni en Koitaburot te beheer; voorsien die bestaande besproeiingskemas van Ahero en West Kano; en krag opwek by 'n gepaardgaande 2 MW-waterkragaanleg.

Na voltooiing sal die projek na verwagting 102 000 m3 / dag water voorsien aan 'n bevolking van 1.71 miljoen en watertekorte in die naburige graafskappe Kericho, Nandi en Kisumu beëindig. Dit sal ook dien as 'n sedimentval, wat die opbou van sediment stroomaf verminder, wat die belangrikste oorsaak van oorstromings is, en dat die riviervloei gereguleer word en sodoende die hele jaar deur water besproei kan word. Die reservoir bied ook geleenthede vir vissery en toerisme-aktiwiteite op waterbasis.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in