Tanzanië stel kontrakteurs aan vir Rumakali- en Ruhudji-waterkragprojekte

Tanzanië het drie ondernemings aangestel om die konstruksiewerk van Rumakali- en Ruhudji-waterkragprojekte en verskeie transmissielyne in die Njombe-streek in die Oos-Afrikaanse land uit te voer. Dit is deur die staatsbeheerde elektrisiteitsnetwerk (Tanzanië Electric Supply Company Limited (Tanesco)) wie se bedrywighede deur die Ministerie van Energie en Minerale,

Die aangestelde ondernemings is 'n Multiconsult Norge AS, 'n filiaal van Multiconsult- een van die toonaangewende firmas van raadgewende ingenieurs en ontwerpers in Noorweë en Skandinawië, en Norplan Tanzania Company Limited sowel as Tanzanië Photomap albei is plaaslike ondernemings wat onderskeidelik konsultasie- en opmetingsdienste lewer. Eersgenoemde is die hoofonderneming, terwyl die ander die subkontrakteurs in die uitvoering van die projek is.

In die kommentaar op die aanstelling het Hilde Gillebo, die vise-president van Multiconsult se energiedivisie, gesê sy maatskappy is trots daarop om deel te wees van Tanzanië se energie-ontwikkeling en dat dit 'n eer is om die land na sy kragstabiliteit te wandel.

Lees ook: Tanzanië se eerste windplaas is voltooi.

Die kontrakoorsig

Die totale waarde van die kontrak is meer as US $ 6 miljoen. Dit dek die hersiening en opdatering van uitvoerbaarheidstudies, die ontwerp en voorbereiding van tenderdokumente, en die voorbereiding van 'n omgewings- en maatskaplike impakstudie vir die Rumakali- en Ruhudji-waterkragprojekte.

Volgens die Tanzaniese owerhede sal die aangestelde ondernemings onmiddellik begin werk en die vasgestelde datum vir die voltooiing van projekte in die tweede kwartaal van 2021.

Na voltooiing van die Rumakali- en Ruhudji-waterkragprojekte, sal die aanlegte kapasiteit hê van onderskeidelik 222 MW en 358 MW en dit sal die land se kragproduksievermoë in Afrika van 562 MW tot 1142 MW verhoog.

Die hoofdoel van die projek is om die land te help om in die groeiende vraag na elektrisiteit te voorsien, en die mikpunt om teen 75 'n elektrifiseringskoers van 2035% te behaal. Tans het amper 36.6% van die Tanzaniese bevolking toegang tot elektrisiteit.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in