Hoe modulêre konstruksie steurings in projekte voorkom

Modulêre konstruksie

Volgens die besigheidskonsultantfirma McKinsey & Company, is die konstruksiebedryf een van die grootste bedrywe in die wêreld en verteenwoordig 14% van die wêreldwye BBP. Ontwrigting in bouprojekte bly egter steeds die oorhand. Hierdie ontwrigtings word veroorsaak deur verskeie faktore soos natuurrampe, uiterste weersomstandighede, wisselvallige materiële koste as gevolg van geopolitieke probleme, noodsituasies soos COVID-19-pandemie en vele meer.

Modulêre konstruksiebedryf speel 'n belangrike rol tydens sulke ontwrigtings deur die voordele van 'n vervaardigings- of produksiebedryf tot bouprojekte te bring. Modulêre konstruksie is 'n proses waar individuele boumodules in 'n buite-perseel-beheerde en geïsoleerde vervaardigingsfasiliteit gebou word en op die bouperseel saamgestel word.

Een van die grootste verskille tussen tradisionele konstruksie en modulêre konstruksie is dat modulêre konstruksie tot 50% van die totale tydsbestek as die tradisionele konstruksie kan bespaar. Modulêre konstruksie verhoog ook die kwaliteit, terwyl vermorsing verminder word, die begroting en ontwerp buigsaamheid verbeter en personeelveiligheid verbeter word deur voorkomende maatreëls in noodsituasies soos koronavirus toe te pas.

Projekvertragings met modulêre konstruksie verminder

Aangesien die meeste werksure in die geïsoleerde vervaardigingsfasiliteit plaasvind, word die hoeveelheid materiaal, toerusting en personeel die bouperseel aansienlik verminder. Die werfwerk behels hoofsaaklik die samestelling van voorafvervaardigde modules op geskeduleerde dae, met inagneming van eksterne faktore soos weerstoestande terwyl die prefabricatie gaan voort ongeag die weersomstandighede. Dit verminder die totale tydsbestek tot 'n groot mate.

Tradisionele konstruksiemetodes moet tydelik opgeskort word as gevolg van verskillende buite-ongunstige toestande soos weer, daaglikse verkeer en sosiale afstande tydens huidige noodsituasies. Beprojekte wat modulêre konstruksie implementeer, sal dus waarskynlik minder vertragings ondervind as dié van tradisionele bouprojekte.

Die verbetering van werksveiligheid

Met werkers wat in groepe verdeel word waar sommige aan voorafvervaardigde modules werk, terwyl ander aan die samestelling van die modules op die bouperseel werk, het die eienaars van die projek 'n baie beter beheer oor die bouperseel. Die oormatige werk op hoogtes word baie verminder, aangesien modules op grondvlak vervaardig word voordat dit saamgestel word indien nodig. Dit stel die eienaars van die projek in staat om veiligheidsmaatreëls toe te pas en ook die werksnelheid te handhaaf volgens die tydsraamwerk van die projek.

Noodsituasies soos die uitbreek van koronavirus het groot uitdagings vir die konstruksie bestuurders by die projekterreine en om aan te pas by die aanbevole voorkoming, is dit die behoefte van die uur. Van die hekkies is:

Die handhawing van sosiale distansie in kleiner ruimtes.
PPE-kits stel ongemaklike situasies vir konstruksiewerkers in, veral in warm weer.
Monitering van alle personeel raak onprakties met die oog op die uitleg van die bouperseel.

Hierdie hindernisse kan in die vervaardigingsaanleg versag word. Sosiale distansie kan effektief geïmplementeer word met 'n behoorlike uitvloei van die werk, binnenshuise toestande kan maklik beheer en gemonitor word om die ongemak van PPE-kits uit te skakel en die personeel kan maklik in binnenshuise ruimtes gemonitor word. Die bekendstelling van robotte kan ook in vervaardigingseenhede geïmplementeer word waar sosiale distansie nie lewensvatbaar is nie.

Aanpassing by die finansies vir modulêre konstruksie

Tot dusver het ons gesien dat modulêre konstruksie baie voordele kan bied, maar een van die belangrikste struikelblokke in modulêre konstruksie is om voldoende finansiering vir bouprojekte te vind. Die kontantvloei wat deur die hele projek in tradisionele konstruksie en modulêre konstruksie versprei word, is:

In die tradisionele konstruksie word die uitgawes eweredig versprei deur die hele proses. Materiaal word normaalweg in groepe aangekoop namate die projek vorder. Dit laat die bou-eienaars tyd om die nodige finansies te bestuur.
In modulêre konstruksie word die aktiwiteite wat in tradisionele konstruksie opeenvolgend uitgevoer word, gelyktydig voltooi. Modules vir verskillende vloere word gelyktydig vervaardig en monteer wanneer nodig. Aankoop van al die materiaal kos 'n groot hoeveelheid van die projekbegroting.

Met toegang tot meer finansiële opsies, is modulêre konstruksie moontlik in 'n groter aantal projekte.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in