Top 6 tegnologie-neigings wat die konstruksiebedryf sal oorheers

Konstruksietendense

In die verlede is die konstruksiebedryf gekenmerk as tradisioneel en bestand teen verandering. Oor die afgelope paar dekades het versnellings in tegnologietendense egter 'n geweldige transformasie in die industrie gebring. As ons terugkeer na die huidige tyd, kan gesê word dat die konstruksiebedryf onder 'n belangrike paradigmaskuif verkeer.

Kom ons kyk na die top 6 opkomende tegnologietendense wat die konstruksieproses kan verander.

Drones of onbemande lugvoertuie (UAV's)

Drones, ook bekend as Onbemande Lugvoertuie, is nie meer net 'n stokperdjie-toerusting nie; hulle kom nou voor as die wyd gebruikte tegnologie-konstruksiebedryf. Die drone-industrie sal na verwagting teen 11 tot% 2021 miljard groei.

As hulle op konstruksieterreine ontplooi word, help dit met die monitering en inspeksie van die volgende voordele:

Vee 'n groot projek binne 'n paar uur van die tyd af om die verlangde data in te samel, eerder as om dieselfde data in baie dae of weke te versamel.
Hou maklik kontak en monitor standpunte wat normaalweg nie toeganklik is vir mense nie. Dit stel drones in staat om probleme op te spoor wat vir menslike sig verborge is.
Verbeter die veiligheid deur inligting en waarnemings in te samel wat landmeters aan beserings kan blootstel.

Drone kan selfs aansienlike kostebesparings bewerkstellig deur vinniger toesig moontlik te maak sonder opmeters nodig. Met die gebruik van drones kan konstruksie- en ingenieursondernemings gelyktydig toesig hou oor verskeie projekte. UAV's kan ook help met noodsituasies soos COVID-19 uitbraak deur die behoefte aan personeel te beperk.

Gevorderde drones kan gebruik word om inligting te versamel, selfs tydens moeilike weersomstandighede, wat baie tyd bespaar.

Augmented Reality (AR)

AR laat die gebruiker die vermoë om die wêreld deur middel van 'n kameralens te visualiseer. Die konstruksiebedryf het Augmented Reality begin aanpas en na bewering sal dit in die nabye toekoms 'n omwenteling in konstruksieprojekte wees. AR plaas 'n rekenaar-gegenereerde beeld op en kan na VR gevoer word om die regte wêreld te vervang met die rekenaar-gegenereerde beeld in 'n gesimuleerde omgewing.

AR-stelsels is in staat om belangrike inligting oor die toerusting te vertoon en waarskuwings vir nabygeleë gebiede in gevaar te stel. AR-lens kan byvoorbeeld oppervlaktes opspoor wat by 'n hoë temperatuur is of elektries gelaai is.

Stel u voor die krag om die regte wêreld met gewenste elemente deur middel van 'n kameralens te visualiseer. 'N Voltooide projek kan op 'n leë perseel of 'n bestaande gebou oorgetrek word, sodat kliënte die finale resultaat kan sien selfs voordat die projek voltooi is.

Gekoppelde toestelle

Gebruik van sensors om 'n gebou effektief te monitor en te bestuur in niks nuuts nie. Die bestuur van al die data was egter 'n wesenlike uitdaging in konstruksieprojekte. Internet of Things (IoT) bring verbinding met alle soorte toestelle wat in die konstruksie gebruik word, insluitend toerusting, gereedskap en selfs ratte deur personeel. IoT genereer oorvloedige data wat vir verskillende doeleindes gebruik kan word, soos:

Regstreekse monitering vir aktiwiteite om doeltreffendheid te verbeter en ongelukke te voorkom.
Volg die prestasie van toerusting en gereedskap om moontlike maniere te openbaar om die algehele doeltreffendheid te verbeter.

Gekoppelde toestelle tesame met GPS-dop kan baie baat vind veral vir moniteringstoerusting wat lang afstande tussen projekte ry. Projekteienaar kan die presiese ligging van die toerusting ken wanneer hy met telematika toegerus is. Dit handhaaf doeltreffende vlootbestuur en voorkom ook diefstal.

Bou-inligting modellering (BIM)

BIM, wanneer dit in bouprojekte gebruik word, voeg detailvlak by, wat wissel van breë meetkundige voorstellings tot 'n akkurate boumodel. BIM gebruik 'n sagteware wat projekbestuurders nie net in staat stel om die geboue in 3D te ontwerp nie, maar ook verskillende lae metadata skep, waaronder die MEP-uitleg van die gebou wat almal in 'n samewerkende werkstroom met groter akkuraatheid en doeltreffendheid weergegee kan word.

BIM is een van die kragtigste instrumente vir die hantering en voorkoming van konstruksie-afval in die ontwerpstadium. BIM kan botsings van komponente opspoor, sodat ingenieurs beter besluite kan neem en die ontwerp doeltreffend kan optimaliseer.

BIM word geskat as 'n speletjie-wisselaar vir die konstruksiebedryf met die vermoë om projekontwikkeling in 'n baie samewerkende omgewing uit te beeld.

Voorvervaardiging en modulêre geboue

Voorvervaardiging is 'n proses waar boumodules vervaardig word in 'n buite-perseelvervaardigingsfasiliteit en op die bouperseel saamgestel word indien nodig. Voorvervaardiging hou verskeie voordele in vergelyking met die tradisionele konstruksieproses soos:

Die vermindering van algehele afval van komponente en toerusting aangesien die boumodules in 'n beheerde fabrieksomgewing geskep word.
Voorvervaardiging is onafhanklik van die weersomstandighede buite, wat een van die grootste hindernisse in die tradisionele metode is met 'n hoë mate van onsekerheid.
Hoër gehalte kan bereik word, aangesien daar minder eksterne faktore is wat die projek tydens voorafvervaardiging beïnvloed.
Potensiaal om die totale tydlyn met tot 50% te besnoei in vergelyking met die van tradisionele konstruksie.

Voorvervaardiging en modulêre konstruksie word sterk aanbeveel vir konstruksie in noodsituasies soos COVID-19, aangesien die werkers maklik gemonitor kan word en voorkomende maatreëls maklik uitgevoer kan word.

In mededingende markte in New York hou voorafvervaardiging bykomende voordele van finansiële voordele vir die vroeë voltooiing van 'n vaste eiendomsprojek.

Wolkdienste en kunsmatige intelligensie (AI)

Opkomende gevorderde tegnologieë word gekenmerk deur die generering van 'n groot hoeveelheid data wat verwerk en gestoor word. Wolkdienste help nie net projekbestuurders om baie data op te slaan nie, maar maak dit ook te eniger tyd toeganklik terwyl dit op 'n veilige, afgeleë plek gehou word. Toegang tot hierdie data kan verkry word deur gekoppelde toestelle of deur enige data-analise-platform.

'N Groot datavolume wat deur veelvuldige gekoppelde toestelle geproduseer word, is baie werk vir menslike ontleders en dit vereis dikwels dat kunsmatige intelligensie (AI) doeltreffend verwerk moet word. AI haal die wolkdata op en verwerk dit in eenvoudige en intuïtiewe statistieke wat help om effektiewe besluite te neem.

Die hoë blootstelling aan risiko en onsekerheid kan oorkom word met behulp van AI deur van 'n reaktiewe na 'n proaktiewe benadering in risikobestuur oor te skakel. Dit help op sy beurt konstruksiemaatskappye om projekkoste te verlaag terwyl hulle veiligheid verbeter.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in