US $ 278.9 miljoen toegewys vir die opgradering van informele nedersettings in Suid-Afrika

Die regering van Suid-Afrika het US $ 278.9 miljoen toegewys om meer as 300 informele nedersettings in provinsies en metro-munisipaliteite op te knap. Volgens Menslike nedersettings, water en sanitasie Minister Lindiwe Sisulu, dit is om die lewensomstandighede van huishoudings te verbeter.

Informele nedersettings in Suid-Afrika

“Ons beleid is duidelik dat die eerste keuse vir die informele nedersettings op veilige terrein is om in-situ op te gradeer. Dit beteken dat daar 'n ooreenkoms met die gemeenskap oor die ontwikkelingsplan is en dat daar dan duidelike prioriteite beplan word. Dit sluit in die konsolidering van die okkupasieregte in formele verblyfreg, toegangspaaie, watervermindering sowel as sanitasie en elektrisiteit. US $ 145.5 miljoen en US $ 133.4 miljoen word onderskeidelik in die huidige begroting vir provinsies en metro's toegewys vir die opgradering van informele nedersettings, ”sê Sisulu tydens 'n virtuele sitting van die Nasionale Vergadering oor die bestedingsprioriteite vir die departement.

Lees ook: Suid-Afrika se nuwe, strategies belangrike infrastruktuurprojekte van $ 21 miljard

Sy het verder bygevoeg dat die omvang van die behuisingsbehoeftes dwarsoor die land in 'n skerp fokus val in die nasleep van die Covid-19-pandemie. Dit het die noodsaaklikheid om die lewensomstandighede in informele nedersettings te verbeter, nog dringender gemaak.

“Die opgraderingsplanne wat reeds met gemeenskappe en munisipaliteite ooreengekom is, moes onmiddellik geïmplementeer word. Ek wil vandag kategorieë stel dat ons program vir die opgradering van informele nedersettings sterk veranker is in samewerking met inwoners van die gemeenskap. "Daar kan nooit volhoubare opgradering plaasvind sonder die aktiewe deelname en eienaarskap van gesinne wat in informele nedersettings woon nie," het die minister bevestig.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in