Materiaal- en arbeidsafvalvermindering in bouprojekte

afvalbestuur

Konstruksie is 'n steeds groeiende en 'n uiters mededingende bedryf. Afvalbestuur het 'n belangrike deel van die konstruksiebedryf geword om die omgewingsimpak te verminder. Konstruksiebestuur is 'n proses waar projekteienaars (s) voorsien word van die begin tot die einde van die konstruksieproses, koördinering en beheer van die konstruksieproses, wat aspekte soos koste, tydlyn, kwaliteit, veiligheid, funksie en afvalbestuur insluit.

Wanneer konstruksieafval genoem word, is ons normaalweg veronderstel om afval of afvalmateriaal af te breek. Daar is egter baie verborge vorme van afval wat in ag geneem moet word om die doeltreffendheid te verhoog en ook die koste te verlaag. Oneffektiewe MEP-stelseluitleg en veranderingsbestellings is een van die algemeen waargenome probleme wat bydra tot konstruksie-afval.

Building Information Modelling (BIM) is een van die kragtigste instrumente vir die hantering en voorkoming van konstruksie-afval in die ontwerpstadium. BIM kan komponentbotsings opspoor, die volgorde verander wanneer dit opgespoor word, en ook 'n 3D-visualisering van die geboustelsel moontlik maak MEP-ingenieurs kan beter besluite neem om die ontwerpe doeltreffend te optimaliseer.

Kyk noukeurig na die 2 algemeenste probleme wat lei tot konstruksie-afval en maniere om hierdie probleme aan te pak.

Ondoeltreffende MEP-uitleg

Konstruksiebestuur - ondoeltreffende uitleg

Deel met mekaar, het baie MEP-komponente wat bo 'n plafon opgehang kan word, ingebed is in die mure of vloer, of selfs in vertikale skagte versprei kan word. In die besonder het toerustingskamers baie komponente wat uit verskillende stelsels kom wat klein ruimtes deel.
Die ontwerp van 'n optimale uitleg vir verspreidingstelsels is een van die moeilikste uitdagings as dit kom by die inbedding van verskillende MEP-komponente soos loodgieterpype, brandstrooipype, lugkanale, elektriese leiding en hidroniese pype in gedeelde ruimtes. Oneffektiewe uitleg van hierdie elemente is geneig om die materiaalbehoefte te verhoog en sodoende ook die koste te verhoog. Die koste van individuele eenhede kan laag wees, maar as baie elemente ondoeltreffend geïnstalleer word, begin die koste eksponensieel styg.
Die optimering van die MEP-uitleg deur gebruik te maak van die konvensionele 2D-tekenprogrammatuur kan moeilik wees as u die relatiewe posisies van die komponentuitleg in ag neem. Aangesien boustelsels meestal op verskillende velle geteken word, sal die oorvleueling daarvan in 2D net meer verwarring skep met die rommel tekeninge.
Al hierdie beperkings en nadele kan met BIM effektief uitgeskakel word, aangesien dit 'n 3D-model van die ontwerpte uitleg met hoër tegniese besonderhede bied en ook help met die opsporing van botsings. Dit verminder op sy beurt die installasieproses wat minder tyd en lae mannekrag verg.

Verander bestellings

Tydens die proses van konstruksiebestuur het die ontwerpfirma die projekbegroting namens die projekeienaar bereken. Alhoewel faktore soos afvalbestuur oorweeg word, word die ontwerpuitleg en die begroting bereken met die veronderstelling dat geen bestellings verander word nie. Ongelukkig kan veranderingbestellings in baie bouprojekte waargeneem word.
Hierdie ontwrigtings lei tot oormatige vermorsing van die drie belangrikste hulpbronne; Materiaal, geskoolde arbeid en tyd. Dit lei gewoonlik tot verhoogde totale koste en vertraging in die voltooiing van die projek. In geboue met huurderruimtes beteken vertraging in die voltooiing van die projek dat eienaars nie huurgeld kan invorder voordat die projek voltooi is nie.
Veranderingsbestellings is meestal die gevolg van ondoeltreffende ontwerpfoute wat lei tot botsings in die ontwerpstelsel. Hierdie botsings word in drie hooftipes geklassifiseer:

'N Harde botsing wat voorkom as gevolg van die oorvleuelende komponentuitleg, wat beteken dat die installasie fisies onmoontlik is.
'N Sagte botsing wat ontstaan ​​as gevolg van die verkeerde werking van komponente op grond van hul posisies.
'N Werkstroombotsing wat die opeenvolging van projekaktiwiteite beïnvloed, soos interferensie tussen subkontrakteurs as gevolg van uitleg van toerusting.

Kom ons kyk na konstruksie-afval wat kan voorkom, selfs na die optimale ontwerp van die projek en hoe om die probleem uit te skakel.

Voorvervaardiging, 'n afvalvoorkomingstrategie

Konstruksie-afval kan steeds voorkom, selfs nadat u 'n optimale ontwerpuitleg het en geen bestellings verander nie. Byvoorbeeld, die dimensie van die ontwerpkomponente verskil van projek tot projek, maar die komponentmateriaal soos pype en elektriese leiding is in standaardgrootte. Daar is 'n bietjie snywerk nodig om aan die vereiste afmetings te voldoen.

Voorvervaardiging is 'n proses waar al die komponente van die komponente saamgestel word op grond van die vereiste afmetings in 'n fabriek of vervaardigingseenheid voordat dit na die konstruksieterrein verskuif word. Dit help die projekeienaars om voorafvervaardigde modules te gebruik en die totale vermorsing te verminder. Al is daar afval, kan dit gebruik word vir hergebruik en herwinning.

BIM, tesame met voorafvervaardiging, kan verder help om die modulêre komponente te optimaliseer voor produksie. BIM kan help om hierdie geoptimaliseerde afmetings van die komponente in die ontwerpuitleg in 3D te visualiseer.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in