jongste nuus

Tuis Besturende MEP Ingenieurswese: Top 5 maniere om waarde toe te voeg in gebouontwerp

MEP Ingenieurswese: Top 5 maniere om waarde toe te voeg in gebouontwerp

Meganiese, elektriese en loodgieter-ingenieurswese (MEP) verwys na verskillende eienskappe van gebou-ontwerp. Dit bestaan ​​uit die beplanning, ontwerp en instandhouding van die MEP-stelsels van 'n gebou. MEP-stelsels dien as die sentrale senuweestelsel van die gebou en is verantwoordelik vir die toevoeging van die "menslike gemak" -funksies in 'n gebou. Hulle help ook met kostebestuur, administrasie van konstruksie, dokumentasie, instandhouding, bouwerk en opknapping.

Slim besluite in die ontwerpfase kan die boukoste aansienlik verlaag en 'n baie beter en geskikte omgewing vir die inwoners skep. Vir vaste eiendomsontwikkelaars kan 'n gebou met goed ontwerpte MEP-stelsels 'n mededingende voordeel bied as dit huur of verkoop van geboue is. Een van die belangrike dinge wat u in ag moet neem tydens die ontwerp van 'n gebou se MEP-stelsel, is dat die ontwerp moet voldoen aan al die boukodes wat deur die plaaslike regering vereis word.

Noudat ons kortliks oor MEP-ingenieurswese geleer het, kom ons kyk na top 5 maniere om waarde toe te voeg in ontwerp van geboue MEP ingenieurswese.

Energie-doeltreffendheid en waterbesparing

Energie-doeltreffendheid word uiters belangrik wanneer die energierekeninge begin styg. Sodra 'n gebou in werking is, word energierekeninge soos elektrisiteits-, gas- en waterrekeninge 'n permanente maandelikse uitgawe. In kommersiële geboue en nywerheidsgeboue kan hierdie getal tot 6 syfers per maand styg. Met die hulp van MEP-ingenieurs kan 'n goed ontwerpte MEP-stelsel wat met optimale werkverrigting werk, egter energierekeninge aansienlik verminder, energieverspilling verminder en selfs funksies byvoeg wat energiebesparing bevorder. Dit kan uiteindelik duisende dollars per maand bespaar.

Elke gebou is uniek en benodig toepaslike ontwerpkenmerke, maar sommige maatreëls is baie effektief in byna al die bouprojekte soos:

LED-beligting, afhangend van die beligtingstelsel wat vervang word, kan tot 30% tot 90% energie bespaar.
Hoë energie-doeltreffendheid HVAC toerusting.
Loodgieterswerk met WaterSense-etiket.
Elektriese motors met NEMA Premium-doeltreffendheid (IE3 of IE4 wanneer IEC-standaarde gebruik word).

Waterdoeltreffendheid in residensiële en kommersiële geboue kan watervermorsing verminder, laer rioolvolumes oplewer, energieverbruik verminder en ook finansiële voordele meebring. Sommige van die algemeen gevolgde waterdoeltreffendheidstegnieke sluit in die oes van reënwater, herwinning van gryswater, armaturen met lae vloei, drukvermindering, ens. Waterbesparing kan vinniger terugbetaal word in nuwe bouprojekte. As hierdie maatreëls vir toekomstige opgraderings oorbly, sal die komponente en toerusting egter twee keer gekoop moet word.

Binnelugkwaliteit (IAQ)

Op grond van studie wat deur die Amerikaanse agentskap vir die beskerming van die omgewing (US EPA) gedoen is, is binnelug 2 tot 5 keer meer besoedel as die buitelug. Die meeste mense bring tot 90% van hul tyd binnenshuis deur, terwyl die meeste lugbesoedeling min of geen invloed op mense het nie, sommige kan tot ernstige gesondheidstoestande lei as dit vir 'n lang tyd nie gekontroleer word nie. 'N Harvard-studie het byvoorbeeld uitgevind dat die sterftesyfer van COVID-19 styg op plekke met hoë vlakke deeltjies, of in eenvoudige woorde, binnenshuise ruimtes wat blootgestel is aan skadelike deeltjies.

LEED-sertifisering werk met 'n breër konsep van binnenshuise omgewingsgehalte (IEQ), wat binneluggehalte insluit, tesame met ander aspekte van die werkverrigting van die gebou, soos glansvrye beligting, termiese en akoestiese gemak. Die GOED Boustandaarddaarenteen, fokus meer op bewoners van die gebou, en die prestasie van die gebou het tweede voorkeur. Ashrae het, in ag genome die huidige noodsituasie van COVID-19-pandemie, riglyne gepubliseer oor die verbetering van binneluggehalte in geboue. Maatreëls soos verhoogde ventilasie met buitelug- en laerlugsirkulasie, met behulp van lugfilters met 'n MERV 13-gradering of hoër, en die gebruik van ultraviolette kiemdodende bestraling (UVGI).

Optimalisering van geboustelsel-uitleg

Optimale bouprestasie is uiters belangrik, maar die meeste geboueienaars wil redelike koste hê. Die swak beplande ontwerp van die parlementslede sal egter uiteindelik daartoe lei dat die koste skerp sal styg as gevolg van swak uitleg, onbehoorlike isolasie, bedrading, ens. In sommige gevalle kan dit ook lei tot veranderings van orde, wat vertraging sal veroorsaak en onnodige koste sal meebring.

Bou-inligtingmodellering (BIM) is 'n kragtige instrument om komponente-botsing op te spoor, veranderingsbestellings te voorkom en om die uitleg van die geboustelsel effektief in die ontwerpstadium te ontwerp. MEP-ingenieurs kan die stelseluitleg ontwerp en installeer met die minste materiaal en werksure, sonder om die prestasie in te boet. Dit is moeilik om met tradisionele 2D-tekeninge te bewerkstellig, veral in gebiede waar die komponent-uitleg in dig bevolkte gebiede is.

Ontwerp gebou vir konstruksie

Waterbesparing, energie-doeltreffendheid en 'n optimale uitleg kan eienaarskapskoste aansienlik verlaag. Ontwerpingenieurs moet egter ook die konstruksiestadium oorweeg wanneer hulle die projek modelleer. Daar is duidelik konflik met plekke en spesifikasies, maar daar is ook konflik wat die werkstroom beïnvloed.

Argitekte en ingenieurs moet seker maak dat uitleg en installasiebesonderhede prakties is vir kontrakteurs, met inagneming van hoe werkers toerusting en materiaal gaan gebruik. 'N Goeie ontwerp is ook van mening dat daar baie subkontrakteurs betrokke is, en konstruksiedokumente het duidelike instruksies om interferensie te verminder.

Gebouonderhoudsontwerp

'N Goeie gebou-ontwerp vereenvoudig nie net konstruksie nie, maar ook onderhoud en opknapping. Toestelle en komponente wat geïnstalleer is, moet toeganklik wees vir roetine-inspeksies en vervangings van onderdele indien nodig. By die ontwerp van geboue moet ook vervanging van groot toerusting oorweeg word, en die uitleg moet verseker dat dit moontlik is. Byvoorbeeld, 'n gebou moet ketels en verkoeling met 'n hoë doeltreffendheid binne tien jaar benodig.

'N Digitale tweeling blyk in sulke gevalle 'n kragtige instrument te wees vir die instandhouding van geboue, want dit skep 'n replika van die werklike omstandighede van al die MEP-stelsels in die gebou. Dit is baie handig vir die opsporing van komponentslytasie en vir die beplanning van onderhoudstake.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Moenie hierdie skakel volg nie, of jy sal van die webwerf verban word!