jongste nuus

Tuis Besturende Wenke om uitdagings vir konstruksiebestuur te oorkom weens COVID 19

Wenke om uitdagings vir konstruksiebestuur te oorkom weens COVID 19

Die COVID-19 pandemie het baie ontwrigtings in besighede regoor die wêreld veroorsaak, en die ekonomie in die algemeen beïnvloed. Elke sakesektor het voor 'n unieke stel uitdagings te staan ​​gekom. Ondanks al die uitdagings, kan konstruksiemaatskappye egter voortgaan met die minimum onderbrekings deur middel van digitale samewerkingsinstrumente. Kontrakteurs kan strategieë op afstand gebruik vir die voltooiing van ingenieurs- en bestuurstake om die projek in 'n bestendige tempo te laat beweeg.

Een van die grootste uitdagings vir kontrakteurs tydens die koronavirus-uitbreking is om beskerm die werkers van die virus terwyl u op die projekterreine werk. Wanneer dit amper onmoontlik is om sosiale afstand te neem, kan projekbestuurders aktiwiteite reorganiseer om die aantal werkers wat nodig is in 'n spesifieke omgewing te beperk, en die persone met persoonlike beskermende toerusting (PPE) -pakket voorsien vir ekstra veiligheid.

Die nuwe koronavirus het ook finansiële en wetlike uitdagings in konstruksieprojekte bekendgestel. Die voorkomende maatreëls behels, in sulke gevalle, die optimalisering van koste en tyd, en die duidelike verantwoordelikheid wat onder die eienaars en kontrakteurs verdeel word. Gebrek aan duidelikheid kan lei tot regstappe wat die koste en vertragings in die projek verder sal verhoog.

As ons dit alles in gedagte hou, kom ons kyk na die wenke wat konstruksiemaatskappye kan help om die uitdagings vir projekbestuur wat deur COVID-19 ingestel is, te oorkom.

Gebruik die soorte kontrak wat samewerking bevorder

Een van die belowendste konsepte wat samewerking bevorder, is Integrated Project Delivery (IPD). Die doel van IPD is om die konflik tussen die partye wat by die projekte betrokke is, te verminder en vermorsing te minimaliseer. Dit word bereik deur aktiwiteite te identifiseer wat geen waarde tot die projek toevoeg nie, sodat dit uitgeskakel kan word. Eienaar, argitekte, ingenieurspan, kontrakteurs en subkontrakteurs is van die begin af by die projek betrokke, en die winsverdeling word duidelik uiteengesit.

Aangesien die wins in die vroeë stadium van die projek toegeken word, sou 'n projekuitgifte winsverlaging beteken vir al die betrokke partye. Dit help om 'n aansporing te skep vir effektiewe kommunikasie en samewerkende probleemoplossing. Dus, met IPD, kan konfronterende benadering vermy word, want dit raak almal in die projek.

'N Koste-plus-kontrak met 'n gewaarborgde maksimum prys (GMP) word gebruik as die omstandighede nie seker is vir 'n bouprojek nie. In hierdie tipe kontrak betaal die eienaar al die projekuitgawes plus 'n fooi wat vasgestel kan word of op persentasie gebaseer kan word.

Die kontrakteur maak wins solank die werklike projekkoste minder is as die GMP.
Die kontrakteur verloor geld as die projekkoste bo die GMP styg.
In gevalle waar die projekkoste en GMP gelyk is, kan die kontrakteur gelykbreek.

Die projekrisiko word in die koste-plus-kontrak tussen die eienaar en die kontrakteur verdeel. Dit help die kontrakteur deur 'n veiligheidsmarge te bied vir onverwagte koste, en stel ook vertroue aan die eienaar deur 'n boonste perk te stel. Hierdie soort kontrakte verleen ook buigsaamheid, aangesien projekaanpassings hanteer kan word deur eenvoudig hul koste en fooie by die projek te voeg. Om hierdie rede is koste-plus-kontrakte baie nuttig in projekte met 'n onduidelike omvang.

Voorkom COVID-19 met Contech

Die term "kontech" verwys na tegnologiese instrumente wat in die konstruksiebedryf gebruik word. Die idee van konstruksie in konstruksie is om algehele doeltreffendheid te verbeter, projekkoste te verlaag en vinniger aflewering te bevorder. Contech het baie aandag getrek om die risiko van COVID-19-beskerming te verminder. Met behulp van drabare tegnologie kan projekbestuurders maatskaplike afstandsmaatreëls onder die werkers toepas en ook die gesondheidstoestande van personeel byhou. Projekbestuurder kan ook probleme en riskante plekke opspoor om aktiwiteite te reorganiseer om die risiko's tot die minimum te beperk.

Drones of onbemande lugvoertuie (UAV's) blyk 'n kragtige instrument te wees tydens die COVID-9-uitbraak en die nasleep daarvan. Argitekte en toesighouers kan die hommeltuig eenvoudig oor die projekterrein laat vlieg om inligting in te samel, ook inspeksies en monitering te doen. Drones het die vermoë om gebiede te bereik wat ontoeganklik is vir mense of as riskante gebiede beskou word.

Die kombinasie van tegnologie, soorte samewerkingstipes en effektiewe kommunikasie kan die risiko van COVID-19 op projekterreine verminder, terwyl die gebruik van PBM en sosiale afstand gebruik word. Eienaars en kontrakteurs moet bewus wees van alle riglyne wat deur plaaslike owerhede verskaf word - bindend en nie-bindend. Die aanbeveling is om alle beskikbare voorkomingsmaatreëls te gebruik, maar bindende vereistes kan wettige gevolge meebring as dit misgeloop word.

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Moenie hierdie skakel volg nie, of jy sal van die webwerf verban word!