Tuis Besturende Die 9 sleutelvoorwaardes in konstruksiekontrakte

Die 9 sleutelvoorwaardes in konstruksiekontrakte

Konstruksie Kontrakte

Die 9 sleutelterme in Konstruksie Kontrakte noodsaaklik is om 'n goeie deursigtige konstruksiekontrak te skep, word 'n vaardigheid van elke bouer en kontrakteur verwag om hulself en die kliënte te beskerm. Afgesien van die werklike konstruksiewerk, is 'n konstruksiekontrak beslis een van die belangrikste aspekte van die projek. Die meeste kontrakte begin met 'n basiese lys van items wat op grond van elke projek aangepas word, en verdere besonderhede word bygevoeg, afhangende van die kompleksiteit van die projek.

Daar is baie soorte kontrakte, soos enkelbedrag, tyd en materiaal, eenheidsprys, koste plus en GMP. Daar is egter 'n paar basiese elemente wat by elke boukontrak ingesluit moet word, ongeag die tipe. Hierdie elemente is:

  • Moet 'n produk of diens aanbied in ruil vir vergoeding.
  • Omvang en kwaliteitsvereistes van die produkte en dienste wat aangebied word, moet breedvoerig vermeld word.
  • Tyd benodig om die produk van die diens te lewer.

Noudat u weet wat die belangrikheid van konstruksiekontrakte is en die basiese elemente daaraan verbonde, kyk ons ​​na die sleutelterme in hierdie kontrakte.

Top 9 sleutelterme in konstruksiekontrakte

  1. Kontrakooreenkoms

Hierdie ooreenkoms word gesluit tussen die projekteienaar en die hoofkontrakteur wat die konstruksiedienste lewer. Die ooreenkoms dokument bevat 'n datum en partye wat aan die bouprojek deelneem. Die dokument bevat 'n stel klousules wat die omvang van die projek, die bepalings en voorwaardes van die ooreenkoms bepaal.

2. Skedule of kalender

Dit bestaan ​​uit die verspreiding van al die konstruksie-aktiwiteite binne 'n tydperk. Die skeduleer kan verander word as probleme tydens die konstruksieproses ondervind word. Die skedule stel die kliënt in staat om 'n idee te kry van wanneer die projek voltooi sal wees. Hierdie dokument dien ook as riglyn vir die kontrakteur vir die beplanning van die werk. Visuele voorstellings is altyd 'n pluspunt as u met kliënte praat, dus dit is altyd handig om 'n Gantt-grafiek te skep.

3. Verklaring van werk

Hierdie dokument word ook die omvang van die werk genoem en beskryf al die konstruksie-aktiwiteite wat nodig is om die projek te voltooi. Sommige van hierdie aktiwiteite sluit in:

Wie is verantwoordelik vir sekere aktiwiteite?
Hoe sal die taak voltooi word?
Watter materiaal word benodig?

Die skep van 'n werkomvang vir die bouprojek is altyd nuttig tydens die bodproses. Daar is egter sekere soorte kontrakte wat selfs sonder 'n voltooide omvang geskep kan word.

4. Bepalings en voorwaardes

Hierdie afdeling bevat al die verantwoordelikhede wat ooreenstem met die eienaar en die kontrakteur. Hierdie afdeling bevat die wetlike raamwerk vir die algehele kontrak: daar is spesifieke voorwaardes rakende retensieregte, boetes, arbitrasiereëls, weerhouding, prosedures vir eise en selfs beslegting van geskille. Die belangrikste deel van hierdie artikel is om die regte en verantwoordelikhede van elke party vas te stel.

5. Kontrakwette

Dit sluit alle wette, pandvereistes, arbitrasieprosedures, versekering, eisprosedures, gelikwideerde skadevergoeding, finale voltooiing en aansienlike voltooiingsvereistes in. Hierdie afdeling kan ook prosedures verskaf om te volg wanneer die ooreenkoms met die kontrakteur vooraf opgeskort of beëindig word.

6. spesifikasies

Die spesifikasies van die kontrak is waar al die tegniese gegewens en vereistes ingesluit is. Daar moet 'n lys van spesifikasies vir elke konstruksietaak wees, insluitend materiale, prosedures, tegnieke en toerusting wat na verwagting gebruik gaan word. Hierdie spesifikasies is oop vir onderhandeling en moet tussen die partye bespreek word terwyl die kontrak ontwikkel word. Spesifikasies wat gewysig of gewysig moet word, word hanteer onder die voorwaardes vir wysigings in die bestek van die werk.

7. Tekeninge en hoeveelhede

Daar is 'n dokument bekend as die hoeveelheid, wat verskillende lyste bevat van materiaal, koste, arbeid en ambagte wat deel van die projek sal uitmaak. Hierdie dokument is nuttig as kontrakteurs hul aanbiedings voorberei.

Nog 'n belangrike element wat elke kontrak moet insluit, is 'n stel projektekeninge en planne. Dit kan die werklike bloudrukke van die projek wees, sowel as eenvoudiger tekeninge wat 'n grafiese voorstelling van spesifieke besonderhede bied.

8. Kosteberaming

Hierdie dokument bevat 'n uiteensetting van alle items wat benodig word vir die voltooiing van die projek, en hul koste. Die kosteberaming kan per item gedetailleer word in 'n formaat wat spesifikasies en koste kombineer, of dit kan as 'n enkelbedrag gegee word, waar items nie afsonderlik gespesifiseer word nie.

9. Versekeringsdekking

Hierdie gedeelte is noodsaaklik, veral vir die eienaar: dit bied 'n waarborg dat die kontrakteur finansieel in staat is om die werk te verrig, onder die bepalings en voorwaardes wat in die kontrak gespesifiseer word.

Soos voorheen genoem, bestaan ​​daar nie 'n te gedetailleerde kontrak nie: sommige kontrakte bevat spesifikasies vir veiligheid, personeelvereistes, verskoonbare gebeure, ens. Elke kontrakteur moet dit oorweeg om dokumente by te voeg wat die duidelikheid en omvang van die kontrakte verbeter. Die doel van 'n kontrak is om die voorwaardes vas te stel om alle eise of probleme wat tydens die projek kan ontstaan, op te los.

GEEN KOMMENTAAR

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in

Moenie hierdie skakel volg nie, of jy sal van die webwerf verban word!