TuisNuusDie bou van die 35 Lower Long-kantoortoring in Suid-Afrika voltooi

Die bou van die 35 Lower Long-kantoortoring in Suid-Afrika voltooi

Die konstruksie van die 35 Lower Long, 'n elegante 86 meter-bedekte glastoringkantoortoring, is onlangs voltooi. Die projek sal die nuwe finansiële en gasvrye distrik in Kaapstad versterk. Die gebou, ontwikkel deur Ontwikkelaars van Abland Property en ontwerp deur dhk Argitekte, word gekenmerk deur 'n enkelvoudige gebeeldhouwde massa wat deur middel van dinamiese geglasuurde vlakke getransformeer word wat naadloos oor die kantoor- en parkeervlak strek. Die twee hoeke van die gebou is afgekap na die daklyn en sweef opwaarts en vorm 'n opvallende vleuelagtige effek - wat 'n kenmerkende, nie-ortogonale toevoeging tot Kaapstad se skyline tot gevolg het.

Die perseel is in Roggebaai (Kaapstad se groeiende finansiële en gasvryheidsgebied) geleë en was voorheen bewoon deur 'n kantoorgebou van agt verdiepings uit die 1980's, wat voorheen deel uitgemaak het van die nou gesloopte Long Street-kragstasie-terrein. Terwyl die skiereiland-terrein drie straatfronte het en die openbare domein hoë voetgangerverkeer ervaar, het dit vroeër onder die uiters beperkte straataktivering gely.

Dit is vererger deur die laaste oorblywende gedeelte van die gesloopte kragstasie (terrein B), vyandige frontale van beide die 80 meter kantoorgebou in die suide en vervalle kantoorgebou in die ooste. 'N Fundamentele onderdeel van die ontwerpkonsep behels die maksimalisering van die aktivering van die straatrand met kleinhandel om die kwaliteit en veiligheid van die openbare koninkryk te verbeter, sowel as om voordeel te trek uit die hoë vlakke van voetgangersverkeer wat die gebou verbygaan.

Die aanvanklike opdrag om die bestaande 1980-gebou te verbou en uit te brei, is weggegooi weens die onpraktiese kernontwerp, die beperkings om vloere toe te voeg, die behoefte om 'n verouderde gevel te vervang en uitdagings met langtermyn-lewensvatbaarheid. Die hersiene opdrag, deur mede-eienaars Ellerine Bros en Abland, was om 'n meer positiewe lewensvatbaarheid op medium- tot langtermyn te bied, asook om die skyline van Kaapstad te verbeter met 'n beslis hoër, inspirerende toringgebou. Die uitdaging was egter om die gehalte-kommersiële ruimte vir veelvuldige huurders te maksimeer, terwyl kernkomponente soos hysbakke en trappe tesame met gestruktureerde kelderparkering geakkommodeer word - alles binne 'n relatief klein vloerplaat.

Om die vloerplate te maksimeer, het dhk 'n eenvoudige enkelvoudige ortogonale masseerstaaf voorgestel wat die artikulasie van die suidoostelike en suidwestelike hoeke voorstel. Alhoewel dit 'n soliede boumassa is, is die voorkoms van 'n dinamiese, nie-ortogonale gebeeldhouwde massa geskep deur middel van tapse of geslinger gevelvliegtuie wat naadloos oor die kantoor- en parkeervlak strek. Dit is bereik deur beide die suidoostelike en suidwestelike hoeke van die gebou aan die bokant van die ortogonale parkeerbasis af te skuif en na die dak te vergroot. Die tegniek verwoord die gevel en defragmenteer die stewigheid van die hoeke van die gebou terwyl die vleuels die aansigte vorm en verby die boonste kantoorvloer strek. Deur die vlerkvormige gevelskerms buite die dakvlak uit te brei met skuins skuins kant, word die voorkoms van stygende skerwe geskep teenoor 'n skielike benutting van die nut.

Wat die wesenlikheid betref, is 'n geglasuurde gevel gekies vanweë die spoelende en gevormde weerkaatsende vorm wat die parkeervlakke en soliede spore kan verberg. Glas vergemaklik nie net 'n opwindende ligspel nie, maar dit bied 'n ekspressiewe artikulasie van die boumassa in die skerm en skerwe-agtige elemente. Die instelling van pixilering op die gedeeltes wat die parkeervlakke, die plafonholtes, die struktuur en die hoogte van die lessenaarhoogte laat staan, kan die gebou beide die parkeervlakke verberg en vermoeiende horisontale bande vermy.

Die hele lengte van die straatfront langs Lower Longstraat en Jettystraat word verlevendig met nuwe grondverdiepingwinkels en verskeie toegangspunte tot die kantoorgebou. Op straatvlak kan 'n dubbele ingang verbind word met pendeltuie wat alle parkeervlakke en die grondvloer verbind met 'n skouspelagtige aankomservaring binne die lugportaal op die 10de verdieping. Daarna word individue via 'n dubbelvolume-area en terras na die kantoorhysers vervoer wat verbind word met al die vloere hierbo. Dit verseker die aktivering in die middel van die gebou en 'n ervaring wat alle gebruikers kan geniet as deel van die aankomsreis na die werkruimtes - wat interaksie tussen verskillende huurders aanmoedig.

Lees ook: Universal een, 'n woonstelkompleks van 576 eenhede, wat in Alaro City ontwikkel gaan word

Die binneland

Die gebou bied 'n uitgebreide uitsig van 360 grade oor die stad, oseaan en berge. Die geglasuurde fasade maak voorsiening vir onbelemmerde uitsigte van vloer tot plafon wat versterk word deur beglazing met mullions by 2.4 meter wye sentrums. Die afgekante hoeke bied ook skuins uitsigte wat die waardering van die argitektuurvorm van buite sowel as van binne vergemaklik - 'n wenslike ontwerpaspek is dikwels nie duidelik in hoë geboue nie. Verder bied die veeldoelige dakarea met terrasse bo albei afgekante hoeke 'n skouspelagtige stadsvermaakruimte en is dit 'n hoë aktivering. Van buite gesien kan die hoogte van die lessenaar op die lessenaar die gemaklike inrigting bied teen die omtrek met 'n brandskeiding tussen die vloere. Daarom word die kantoormeubels weggesteek as dit buite gesien word.

Die onmiddellike buurland in die noorde wat 'n gemeenskaplike grens deel, is 'n gebou van nege verdiepings uit die 1980's wat in die toekoms herontwikkel kan word. In plaas daarvan om bloot 'n onooglike leë gemeenskaplike grensgevel te verskaf, het dhk albei noordelike hoeke verwoord deur die beglazing op die gemeenskaplike grens terug te plaas. Dit is opofferend in die sin dat die buurman in die toekoms hoër teen die gemeenskaplike grens kan bou. Dit bied ook 'n skouspelagtige noordelike uitsig op Kaapstad se hawe. Die soliede muur wat die trapkern verberg, is gepixel met gekleurde gepleisterde panele, wat die geglasuurde fasade se weerspieëling weerspieël.

Gelukkig het die kliënt die volhoubaarheid van die omgewing beywer. Om 'n 4-ster-GBCSA Design-gradering te behaal, is 'n gedetailleerde studie vir die modellering van omgewingsprestasies onderneem. Dit het 'n hoëprestasie-dubbelglas-spesifikasie vereis met 'n verhoogde interne cilhoogte wat tot tafelhoogte verhoog is - om die sonkrag en die stralingswarmte te verminder wat die HVAC-vereistes aansienlik verlaag het. Ander omgewingsoorwegings sluit in geboue-doeltreffendheid, keuse van materiale, energie-effektiewe beligting en dienste, laer parkeerverhouding wat die gebruik van openbare vervoer aanmoedig, asook storte en fietsparkeergeriewe.

Oor die algemeen is 35 Lower Long 'n broodnodige kontemporêre toevoeging tot Kaapstad se skyline wat 'n positiewe bydrae lewer tot die omliggende stadsbeeld. Pierre Swanepoel, dhk-vennoot en hoofargitek van die projek, sê 'Met sy slanke, gevormde vorm en die stygende gevel is 35 Lower Long 'n voorbeeld van hoe daar aan klante se vereistes voldoen kan word sonder om aan die standaarde van die ontwerp te voldoen. dhk is baie trots op hierdie gebou en beskou dit as 'n katalisator vir toekomstige ontwikkelings in die middestad van Kaapstad.

As u 'n opmerking of meer inligting oor hierdie pos het, kan u dit met ons deel in die kommentaar hieronder

Dennis Ayemba
Land / Features Editor, Kenya

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in