TuisprojekteOorsig van Parklands College se nuwe 'Innovation Center' 

Oorsig van Parklands College se nuwe 'Innovation Center' 

Parklands College, 'n Apple Distinguished School in Kaapstad, Suid -Afrika, het 'n nuwe 'innovasiesentrum' wat nuwe leermetodes omhels as gevolg van tegnologiese vooruitgang, nuwe maniere om toegang tot en verspreiding van inligting te verkry, sowel as 'n pedagogiese verskuiwing na gesamentlike of gemengde leer .

Lees ook: IKUSASA Office Block -ontwikkeling in Oxford Park, Suid -Afrika

Soek vir konstruksieleidrade
  • Streek / land

  • Sektor

Wil jy bouprojekte slegs in Nairobi bekyk?Klik hier

Parklands College, saam met ontwikkelingsvennoot Milnerton Estates, het 'n multidissiplinêre ontwerpstudio in gebruik geneem dhk Argitekte om die projek aan te pak op grond van die firma se klankbaanrekord en wedersydse belangstelling in die toekoms van vooruitdenkende onderwysruimtes. Die opsomming was om 'n aansienlike toevoeging tot die bestaande kampus te skep, volledig toegewy aan ruimtes wat hierdie progressiewe onderrigtegnieke en filosofieë vergemaklik.

 'N Progressiewe benadering tot probleemoplossende ruimtes

'N Sleutelfokusarea was om ruimte te skep om groepwerk en klasse te vergemaklik wat vakke (soos wetenskap, tegnologie, ingenieurswese en wiskunde) en kunsgebaseerde vakke kombineer in kreatiewe probleemoplossingsaktiwiteite. Daarbenewens was 'n ander fokusarea as 'n plaaslike leier op die opkomende gebied van robotika die skep van werkswinkelstylleerruimtes om sagte vaardigheidsopleiding op ondernemings- en beroepsgebied te vergemaklik. Verder was temas van interkonnektiwiteit, deursigtigheid en beweging noodsaaklik vir die etos van die sentrum.

By die oorweging van watter soort 'ruimtelike instrumente' sulke nuwe leermetodes kan vergemaklik en hoe dit van die tradisionele omgewings kan afwyk, het dhk 'n reeks werkswinkels met die kollege en die professionele span gehou en 'n reeks konfigurasies getoets wat die behoefte aan stimulering en fisies verbonde ruimtes met die behoefte aan oomblikke van stil fokus, of noukeurige akoestiese beheer; ruimtes wat 'n gevoel van inperking balanseer met 'n gevoel van verbondenheid. Die oplossing is uiteindelik gevind in groepe onderling verbind ruimtes van verskillende groottes, dikwels aangrensend aan of verbind deur sirkulasieruimtes, wat die geleentheid het om ontspanningsgebiede of uitbreidings van die leeromgewing te word.

Vergemaklik vloei met 'n simpatieke uitbreiding

Konseptueel word die gebou voorgestel as twee soliede reghoekige vlerke wat deur binnehowe geskei is; die suidelike vleuel reageer op die College -vierhoek en die saggies buigende noordelike vleuel bied 'n kenmerkende, opvallende agtergrond vir die speelvelde. Die twee vlerke word gelyktydig gesplit en saamgebind deur 'n groot, staal-en-glas dubbel-volume ontspanningsatrium met die naam 'Grand Central', wat die kern van die gebou vorm. Die atrium dien nie net as 'n sentrale bewegingshub nie, maar word ook gebruik vir aktiwiteite soos informele byeenkomste, onvoorwaardelike optredes, selfstudie en meeslepende digitale ervarings.

Oor die algemeen is die argitektoniese ontwerp kontemporêr en elegant eenvoudig. Dit maak 'n duidelike afwyking van die bestaande styl van die kampusgeboue, maar bly simpatiek met die algemene, ortogonale beplanning. Die vorm van die gebou is sterk gedryf deur die optimalisering van ruimtelike verhoudings terwyl die basiese beginsels van goeie omgewingsontwerp nagekom word - veral interne omgewingsgerief.

Gebou vir welstand

Navorsing het getoon dat sonder natuurlike daglig, vars lug, goeie akoestiek en goeie termiese gemak die vermoë om betekenisvol te betrek en die geleentheid om diep te leer, in die gedrang kom (ons beskou die verbinding met die buitelug as net so belangrik!).

Daarom is die gebruik van baksteen en beton vir die primêre leerruimtes wat noord en suid kyk, hoofsaaklik aangedryf deur die behoefte aan termiese massa om temperatuurskommelinge te stabiliseer. Die noordelike fasade het 'n speelse, modulêre artikulasie gekry deur 'n onreëlmatige patroon te skep met groot vensters, diep onthullings en ligte rakke. Die sentrale atrium, wat hoofsaaklik 'n bewegings- en ontspanningsruimte was, word onderskei deur die gebruik van staal en glas, omhul deur 'n pasgemaakte aluminium sonskerm.

Die gebou 'asem' ook op sy eie; al die groter kamers is toegerus met C0²-sensors en outomatiese vensteropeningstelsels wat die luggehalte meet en die vensters outomaties stapsgewys oopmaak om dit te optimaliseer en die behoefte aan lugversorging uit te skakel. Verder het akoestiese prestasie belangrike prioriteit geniet, en die spesiaal ontwerpte stelsel, geïntegreer met die beligting, is noodsaaklik vir die sukses van die leerruimtes.

Buigsame ruimtes bevorder individuele en groepsbetrokkenheid by Parklands College

Gesamentlik vorm die drie suidelike en oostelike vleuels van die gebou drie groot samewerkingskamers, elk met 'n reeks kleiner wegbreekpeule langs hul flanke. Die kamers is verstelbaar en veelsydig en is ontwerp om tot 150 leerders te huisves, maar kan ook via skuifskerms aangepas word om twee tot drie kleiner leerruimtes vir 30 tot 40 leerders te word.

'N Reeks van verskeie klein wegbreek' peule 'voed uit die groter samewerkingskamers en stel leerders in staat om in kleiner groepe deel te neem of om selfstudie te doen. Hierdie terug na twee binnehowe wat hulle van die noordelike vleuel skei; 'n reeks nie-spesifieke klaskamers wat doelbewus ontwerp is om te verseker dat daar geen voor- of agterkant is nie. Twee groter leerruimtes in werkswinkel beslaan die grondvloer van die noordelike vleuel en word die 'Robotics Lab' en 'Experium' (Maker Space) genoem.

Die idee is dat hierdie ruimtes leerders die geleentheid bied om oplossings vir werklike probleme met behulp van digitale elektronika, ontwerp, vervaardiging en bou te prototipe. Op die boonste verdieping word wegbreekpeule uitgedruk as hangende bokse wat bo die binnehowe sweef, slegs aan die bokant en onderkant van die betonpaadjie vasgeklem. Laastens loop 'n deurlopende sirkulasie-roete deur die hele gebou in 'n driedimensionele figuur '8' en word aktief bevolk met 'n verskeidenheid toevallige 'kuier-oomblikke'. Die sirkulasie -roete is ontwerp om die vrye beweging van groot getalle leerders te verseker, terwyl dit terselfdertyd visuele verbindings bied tussen die verskillende ruimtes van die gebou.

Parklands College laat jong gedagtes groei, bou toekoms

Betekenis en innovasie ingebed in die ontwerp van Parklands College se nuwe 'Innovation Center'

Dwarsdeur die gebou is daar verskeie speelse besonderhede. Een daarvan is die kenmerkende, geperforeerde aluminiumskerm wat die atrium in dowwe lig bad. Die ingebedde patroon op die skerm is 'n subtiele verwysing na die konsep van kodering, waar gate van verskillende groottes 'n gevoel van openheid skep, maar ook vertikale strome ligvlekke vorm wat woorde openbaar wat die etos van die gebou weerspieël - 'ontdek' en 'innoveer' '. Boonop herinner die DNA-geïnspireerde hanglampe in die atrium leerders aan die menslike kode in ons.

Dit is belangrik dat hierdie groot spronge in buigsaamheid en multi-funksionaliteit nie net moontlik gemaak word deur die argitektuur nie, maar ook deur innoverende meubels en slim berging wat 'n belangrike ondersteuningsrol speel in die verskuiwing van modusse. Dit sluit mobiele meubels in wat vinnig in verskillende permutasies gerangskik kan word, hetsy weens ligtheid of wendbaarheid met wiele. Dit kan stoorplek wees wat ook dien as sitplek of uitnodigende hoeke en sitplekke om aan verskillende aktiwiteite deel te neem. 'N Ander voorbeeld is kleurvolle slim akoestiese panele met skerms, Wi-Fi-punte en ander tegnologieë. Die behoefte om te beweeg, te sit, te staan, en selfs te lê en te leer, word toenemend vergemaklik via kroegbanke, poefies, ottomane, groot trappe en grotagtige hoekies.

Terwyl die pandemie die gebou se openingsjaar stilgehou het, is die nuwe sentrum geprys toe leerders na die kampus teruggekeer het. Die aanpasbare ruimtes het onderwysers in staat gestel om die vloeroppervlakte van hul klaskamers te vergroot om sosiale distansie te verseker sonder om twee klaskamers en twee onderwysers vir elke les nodig te hê. Die digitale konnektiwiteit, insluitend die wegbreekkamers op die groen skerm, het leerders in staat gestel om maklik aan te sluit en op 'n afstand van onderwysers te bly, maar ook betrokke by die inhoud (en het onderwysers in staat gestel om vooraf lesse op te neem). Laastens het alle onderrigruimtes en wegbreekkamers uitstekende akoestiek, natuurlike lig en dwarsventilasie sonder glans, wat die ruimtes ideaal gemaak het vir die gebruik van tegnologie terwyl dit in samewerking bly.

COVID-19, privaatskole en skoolgeld-ISASA

 

As jy aan 'n projek werk en jy wil hê dat dit in ons blog verskyn. Ons sal dit graag doen. Stuur asseblief vir ons foto's en 'n beskrywende artikel na [e-pos beskerm]

VERLANG 'N ANTWOORD

Voer asseblief u kommentaar in!
Voer asseblief jou naam hier in